Aktualności

Na stronie znajdziesz najświeższe aktualności dotyczące Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych

Aktualizacja sprawozdania dla powiatów

Aktualizacja programu „Sprawozdanie rzeczowo-finansowe v.13.0” dla samorządów powiatowych

Szanowni Państwo,

w związku z zalecaniami Najwyższej Izby Kontroli dotyczącymi rozliczania środków wydatkowanych przez powiaty na dofinansowania kosztów obsługi realizowanych zadań Fundusz dokonał modyfikacji druku sprawozdania rzeczowo-finansowego Sp-P. Rozbudowany został moduł „R” sprawozdania Sp-P, dotyczący rozliczenie środków PFRON.

Równocześnie modyfikacji uległa aplikacja wspomagająca sporządzanie sprawozdania rzeczowo-finansowego. Aktualna jej wersja to 13.0.

Powyższa aplikacja została opracowana w środowisku MS Access, w związku z czym do jej uruchomienia niezbędne jest zainstalowanie MS Access lub MS Access runtime.

Zalecana jest wersja 32 bitowa, gdyż wersja 64 bitowa w niektórych przypadkach nie działa.

Jeśli na komputerze, na którym ma być zainstalowana aplikacja „Sprawozdanie rzeczowo-finansowe v.13.0” jest już zainstalowany MS Access to wystarczy pobrać jej wersję instalacyjną czyli plik InstSprPow_v13_0.exe.

W innym przypadku należy w pierwszej kolejności pobrać i zainstalować środowisko MS Access runtime.

Poniżej dostępna jest instrukcja instalacji i opis działania programu, druk sprawozdania rzeczowo-finansowego, druk specyfikacji do zwrotów dokonanych na rachunek PFRON
a także wszystkie niezbędne pliki do działania aplikacji.

W przypadku pytań dotyczących instalacji aplikacji należy kontaktować się z p. Piotrem Miśkiewiczem tel. 22 50 55 357 lub p. Michałem Gadomskim tel. 22 50 55 758 pracownikami Departamentu ds. Finansowych.

Wersja instalacyjna środowiska Access runtime. Do pobrania ze strony firmy Microsoft.

Data publikacji: 2018-03-27
Departament ds. Finansowych