Na stronie znajdziesz najświeższe komunikaty z regionu dotyczące Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych

Kolejne stanowisko pracy dla osoby niepełnosprawnej w Starostwie Powiatowym w Sokółce

W Oddziale Podlaskim PFRON w dniu 11 września 2019 r. doszło do podpisania umowy ze Starostwem Powiatowym w Sokółce, której przedmiotem jest refundacja kosztów wyposażenia stanowiska pracy osoby niepełnosprawnej, na podstawie art. 26e ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych.

Zgodnie z treścią zawartej umowy Starostwo Powiatowe w Sokółce otrzyma dofinansowanie w wysokości 65 315,00 zł, które będzie przeznaczone na koszty związane z zatrudnieniem kancelisty oraz koszty związane z wyposażeniem jego stanowiska pracy.

Umowę ze strony Powiatu podpisał Starosta Powiatu Sokólskiego Piotr Rećko oraz ze strony PFRON p.o. Dyrektora Oddziału Podlaskiego Grażyna Bogdańska.

Należy podkreślić, iż jest to już kolejna umowa zawarta ze Starostwem Powiatowym w Sokółce, na podstawie której osoby niepełnosprawne zyskują szansę nie tylko na zatrudnienie, ale również na szeroko pojętą rehabilitację zawodową i społeczną.

Data publikacji: 2019-09-12
Oddział Podlaski PFRON
Autor: Barbara Górko

Inne aktualności z tej kategorii