Samorządy

Aktualizacja programu „Sprawozdanie rzeczowo-finansowe v.9.0” dla samorządów powiatowych

Szanowni Państwo,

w ślad za pismem Prezesa Zarządu PFRON z dnia 18.12.2014 r. znak: WF/856w/2014 skierowanego do starostów powiatów i prezydentów miast na prawach powiatu w sprawie rocznego sprawozdania rzeczowo-finansowego z realizacji zadań Wydział Finansowy informuje, że w  2015 r. obowiązuje sprawozdanie kwartalne zmodyfikowane o dodatkowe dane tj. wyodrębnienie wydatków ze środków Funduszu na staże, szkolenia i prace interwencyjne, a w odniesieniu do sprzętu rehabilitacyjnego, przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych, uwzględnienie udziału w cenie nabycia kwoty opłaconej w ramach ubezpieczenia zdrowotnego, kwoty udziału własnego oraz dofinansowania ze środków PFRON.

Udostępniamy Państwu aplikację „Sprawozdanie rzeczowo-finansowe v.9.0” , która została opracowana w środowisku MS Access, w związku z czym do jej uruchomienia niezbędne jest zainstalowanie MS Access 2007 lub nowszy, w wersji pełnej lub runtime.

Jeśli na komputerze, na którym ma być zainstalowane „Sprawozdanie rzeczowo-finansowe v.9.0” jest już zainstalowany MS Access 2007 lub nowszy to wystarczy pobrać wersję instalacyjną aplikacji czyli plik  InstSprPow_v9_0.exe

W innym przypadku należy w pierwszej kolejności pobrać i zainstalować środowisko
MS Access 2007 lub nowszy, w wersji runtime.

Poniżej dostępna jest instrukcja aktualizacji i opis działania programu, druk sprawozdania rzeczowo-finansowego oraz druk specyfikacji do zwrotów dokonanych
na rachunek PFRON, a także wszystkie niezbędne pliki do działania aplikacji.

W przypadku pytań należy kontaktować się z p. Piotrem Miśkiewiczem pracownikiem Działu Obsługi Samorządów pod nr telefonu 22/50-55-357

Pliki do pobrania:

Data publikacji 27.03.2015