informacje o cookies!

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.

Na stronie znajdziesz najświeższe komunikaty z regionu dotyczące Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych

XVII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej

W Warsztatach Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Pelplińskiej w Skórczu odbył się XVII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej, którego tematem przewodnim była kuchnia indyjska.

Pokaż zdjęcie: Uczstnicy konkursu wraz jury XVII Wojewódzkiego Konkursu Sztuki Kulinarnej

W tegorocznym konkursie wzięło udział siedem dwuosobowych zespołów podopiecznych z WTZ-ów w Tczewie, Pelplinie, Słupsku, Sycewicach, Starogardzie Gdańskim, Skórczu oraz DPS Rajkowy. Uczestnicy konkursu włożyli dużo pracy w przygotowanie jak i piękne udekorowanie potraw. Konkursowe dania były przygotowywane bezpośrednio przed podaniem dlatego członkowie komisji oceniającej mogli na bieżąco przyglądać się staraniom osób biorących udział w konkursie. Trzeba zaznaczyć, iż wszystkie zespoły biorące udział w konkursie wykazały się dużą umiejętnością i znajomością kuchni indyjskiej. Jednak jury po przewodnictwem właściciela indyjskiej restauracji Mantra w Gdańsku Sunil Ahudzia, po gorącej dyskusji przyznało pierwszą nagrodę Warsztatom Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Pelplińskiej w Skórczu.
Należy zaznaczyć, iż w tegorocznej edycji konkursu przedstawiciel Oddziału miał przyjemność po raz drugi zasiąść w komisji konkursowej i tym samym skosztować małych dzieł sztuki w zakresie gastronomii indyjskiej przygotowywanych przez uczestników WTZ-ów oraz podopiecznych DPS.
Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów kulinarnych!

Galeria zdjęć

Data publikacji: 2019-11-04
Oddział Pomorski PFRON
Autor: Oddział Pomorski PFRON

Inne aktualności z tej kategorii